01 December 2011

Hepi 6months old Cik Zara!!!

she's celebrating her 6months with my home made carrot porridge yummy2 tgk pn cm sedap jer huhu actually aku dah bagi zara makan bubur awal tapi x selalu tgk keadaan kalau sempat so semalam baru seriously preparing solid food for Cik Zara....


al-kisah pagi tadi masa aku mandi die pergi makan kertas suratkhabar....haishhhh suke sgt dengan kertas kalo nampak kertas mesti die kejar...nak bace paper pun xleh kene tunggu die tido dulu huhu so tgk die dah makan kertas aku kuarkan bubur dlm beg bagi die makan sikit dah habis pn die tunggu lagi maka tambah la lagi sikit...suke giler tgk die makan...makan la banyak lagi...kurus jer awak tu ummi tgk...


ermmm minggu dpn nk try tkr brokoli plak harap2 die suke


bai



6 kanak-kanak berdangdut:

haLyZaQiut said...

Zara dh bsr lah dia...dh boleh makan bubur laa...heee...pasni mesti zara tmbh berat badan byk2....

hEarTLeSs said...

kih3 xlarat dah nk dukung

SuryaRahman said...

kalau irfan, dia tak suka sangat brokoli. biasa aku campur dengan carrot baru dia makan. hehe. tapi cuba lah. mana tau zara suka brokoli.

hEarTLeSs said...

2la nk cuba gak bg brokoli tp aku phm kalo die xsuke sbb aku pn xsuke hahaha eh ko masak bubur tu ltk garam x? aku xletak pn ngeeeee which 1 is better? with or without salt?

SuryaRahman said...

aku pun x makan brokoli. haha. tapi ada hati nak suruh anak makan brokoli.

aku tak letak garam pun. paling bagus tak payah garam. biar dia plain. budak kecik lagi. dia tak pandai memilih. pakai telan je ape kita suap. tapi ade je nanti makcik2 yang sibuk suh letak garam la apa la. pekakkan telinga je.

hEarTLeSs said...

haha 2la pasal...hehe so far xde plak yg suruh aku letak garam...kakak BS jer tanya aku ckp xletak pun biar die rasa plain dulu hehe