04 December 2011

Cik Zara @ 6months

Zara Nabilah!!!!!!


tiap2 ari boleh dengar aku jerit camni sebab:

jalan2 dlm walker jilat kasut aku seb bek bkn tapak kasut
menjulur2 amek cotton bud masuk mulut nak amek sample air liur
menjulur2 jupe wayar masuk mulut nak test voltan
jalan2 dlm walker koyak suratkhabar dan makan

ape2 yang dijumpe akan masuk mulut dulu...cemana nk ajar die jangan masuk mulut ek? pastu setiap masa nak kena ade dengan die duduk sebelah die jer...nak masak, nak mandi, nak makan, nak berak, nak solat sume kene tunggu die tido dulu kalo xtido pn kene bawak die skali...kalo tak, nanges macam kena dera pastu siap kejar...dah dapat ikot pergi dapur pun nanges lagi sbb duduk dalam walker nanges nanges nanges selagi tak angkat selagi tu la nanges dah angkat sengihhhhhhhhhh manjang...Zara Zara...




   

pastu dari semalam berak sikit jer tapi makan banyak...bagi minum air jgk tp bese la budak mana nak sangat minum air kosong...bagi pun minum sikit jer masa makan pun ade bagi jgk air masak...pastu minum xnk pakai sudu nak direct dari cawan xpela asalkan nak minum...dah 4ari bagi makan bubur+carrot tapi baru semalam berak sikit aka sembelit...adakah carrot xsesuai dengan die ataupun kurang air???

mommies tolong jawap pls...

4 kanak-kanak berdangdut:

SuryaRahman said...

masa Irfan start makan solid food pun dia tak berak hari-hari. sampai sekarang pun macam tu (menurun dari aku kot haha). tapi takde lah sampai sembelit. biasa je aku nengok dia berak. tapi masalah Zara ni aku tak berapa nak tahu la kan apa kesnya kurang air ke baru nak biasakan diri dengan solid ke ape ke.

hEarTLeSs said...

o yeke...ni pagi tadi keras pulak...risau plak smlm tgk die meneran tp tgk xde hasil pun...

haLyZaQiut said...

haahhahaha....alahai zara2...agaknya dia ingat semua tu makanan kot...budak bukannya tau...sabar ziha...sabar...jgn awk dh geram awk lak gi gigit kasut tuu...hahaha

hEarTLeSs said...

akaka xpasal2 makan kasut