27 July 2011

skills yang perlu ada pada supermom or specifically single mom mcm aku

1. kepantasan berlari 100meter

perlu ada sebab bila kau tengah masak kat dapur tetibe anak kau menjerit sebab die terjaga tengok takde orang...yer zara penakut orangnyer

2. vokal yang mantap

untuk tidokan anak dan memujuk bila nangis

3. tahan kencing + berak
penting oooo sebab kalau kau tengah breastfeed takkanla kau nk bawak anak masuk toilet skali kot? seb bek pagi tadi zara izinkan aku pegi kencing dulu kalo tak die tak lepas

4. pandai cari masa nk solat
biasanya waktu zohor aku kene delay paling lewat kol 4ptg sebab zara suke main antara pukol 130 ptg sampai pukol 4 ptg baru die tido balik..biasanya la kadang2 ade gak die tido awal kalo boring atau pagi tak tido pas mandi..

5. pendengaran dan ketahanan minda
sangat penting sebab selalunya kalau ko da tido kan ko dengar baby nanges macam dalam mimpi tapi sebenarnya betul2 kejadian bukan cobaan ok!

6. multitasking
tangan kiri tidokan anak tangan kanan taip blog

Note: Aku dah lupakan cita2 untuk menjadi surirumah sepenuh masa ngeh3

5 kanak-kanak berdangdut:

lady sue said...

ngeh ngeh ngeh.. itulah dunia ibu.. heheheheh... semoga kita menjadi super mak yang hebat...
dunia ibu menuntut kesabaran..
kadang2 marah jer bila tengok daddy bersenang lenang.. kita penat2 buat keje.. pengalaman mematangkan fikiran.. chewah.. ayat tak blh blah...
selamat datang ke ofis... :)

hEarTLeSs said...

hehe 2la paling geram malam2 anak nanges die blh tido jek

SuryaRahman said...

heh. ak masih bercita-cita nak jadik surirumah sepenuh masa. siap bagitau EF kalau gaji dia RM20k, memang ak benti keje jaga anak kat rumah. haha.

haLyZaQiut said...

giler ni, kalah supermak.....hehehehe.....tu baru anak sorg tuu...alahaaiii....

hEarTLeSs said...

surya - terbaek lah! haha
liza - anak dah 2 xpe leh soh yg kakak tgk adik jap haha.hopefully