15 June 2010

moral down

ptg td ade meting...introduce staff baru dan briefing on DWH flow and structure....tujuannye utk awareness staff baru...ok fine...dulu ms aku ngn kwn aku memule msuk xde pon dorg wat cm2...sume ktorg blajo sndiri...tny2 senior...bnyk jgk cabarannyer kalo nak xnak je ajar...


dulu mase aku selalu tanya kau, kau merungut kate aku banyak tanya...kau ingat aku xdgr ke? ok skrg aku xtanya kau tapi aku tanya org laen dulu baru tanya kau...tapi tadi kau perli aku kau kate 'staff kite ni tak banyak tanya ek rahim' mereka pun gelak sebab rase lawak...pastu bos botak pon tlg jwb 'sebab die dah ade jwpn "saye tak pasti"' mereka pun gelak lagi....aku malu....dengan staff baru, senior dan bos....moral down...sekurang-kurangnya aku jujur...xmacam kau dan kau yang selalu tipu2 bos....moral aku pon up balik....

aku pun terpikir knp die nak perli aku? sebab aku xblajar ke? mostly yg die tnya aku tu bkn bende yg aku slalu buat...so mstla xigt...ape yang kau harapkan dari aku yg baru setahun setengah dalam unit ni? mende yg kau tanya aku semalam pun mende baru...pstu tanya column ni ade dalam table ape? gile ke kau dalam table tu ade 85 column kau nak suruh aku ingat? laen la kalo column tu adalah key or constraint mmg patut la kau marah kalo aku xtau...yer mereka bos...aku hanyalah sekuntum bunga layu di dalam pasu yg besar...

ps2 end of the discussion kau tanya dah dapat ke yg mintak tkr tu? aku cakap belum...lama lagi baru dpt kot..ntah2 xdpt...ps2 kau kau dan kau sebok nak train orang baru psal keje aku and aku trus blah...lantak kau la nak bincang ape pon sebab aku xnk bincang hal tu...kau tak tau yang aku tengah buat manual utk segala keje2 aku...kau risau sangat kan nak handover keje aku??? xpe aku xkesah sebab keje aku tak banyak...

DONE

EDIT: tetibe teringat..

bos pon perli kau jugak kn? 'ckp berapi tapi bile orang tanya xdpt jwb'
tapi ade kitorg gelak??

3 kanak-kanak berdangdut:

SuryaRahman said...

oh. moral aku jugak kadang2 down. atas sebab yang lebih kurang sama.

moral down, emosi down, break down terus sit down.

tapi berat badan tak down jugak aku tengok. haha.

hEarTLeSs said...

haha sengal

amy said...

owhhh gitu ker citer yer hahahahahah aku suke ayat last tu..bagus en botak hahhahahhaa