13 May 2010

peristiwa berdarah

ari sabtu yg lps kn ktorg nk g jengka amek adik aku yg dah bis blajo ps2 kn bnyk la peristiwa yg brlaku...g 2 kete pdhal 5 org jer eh kalo 5 org ok la tu g 2 kete kn?

br smpai segamat kelly bean bt hal la pulakkkk....panas jer spjg jln so singgah la kedai nk tmbh gas tp mslh len plak timbul bile cine tu kate kompressor dah kotor bla bla bla ps2 die tkr len bla bla bla kene la dlm 350....perghhhh xsmpi phg lg dah melayang

pas tunggu hampir 3jam ktorg pon grk....ok masih panas...cine xcebok mmg cm2...spjg prjlnan smpt la amek gmbr (nnt la kalo rajin br upload)

smpai jengka hampir kol 11 mlm g mkn n check-in motel...pas mandi n solat msg2 brdengkur xhengat donia yerla pnt ooo

sok pg dlm kol 7 bapak aku dah merengek sok tepon adek aku nk kuar srpn ps2 ngendeng nk air slurpee kt 7e sblh motel ktorg ni ape lg mak aku pon bebel la adehhhh aku plak yg pening hehe smpai balik xdpt pon air slurpee tu keh3

along dah goda aku utk mkn roti canai ngn roti telur ps2 xabes pon sbb kuah kari die rase hangus hoho sabau jela...pas srpan adek aku pon balik rmh sewa die ps2 ktorg plan nk g mandi air terjun...so kol la spupu aku yg keje kt jerantut kire2 45minit dr jengka...

peristiwa berdarah kedua adalah kerete sang anan plak br msuk gear 1 dah terseret ngn tong sampah batu dpn rmh die sndiri...hehehe kesian tol dah la ari ahad tu besday die...

prjlnan ke Lata Meraung ni lbey krg 20minit la dr jerantut...lalu prkampungan org asli ps2 jln die pon mmg adventure la! seram aku...tp bile dah smpai tu perghhh best gler sbb xrmai org tau tmpt ni...ms ktorg smpai tu ade la 2 bijik kete jer ms tu dlm kol 11pg...

peristiwa berdarah ke3 adalah pacat dah naek kt kaki aku pe lg menjerit la nk buang pacat tu waaaaa geli giler ps2 bile dah naek mandi kilah kate ulat kayu kt tudung aku ps2 aku soh la die buang die xnk ps2 along pon sengal g ckp eeeee pe lg menjerit lg la aku ps2 bapak aku yg buang hahahahaaaa bile dlm kete tetibe rs pedih kt tgh2 bwh dada atas perut aku...aku dah terpk pacat ps2 aku xnk tgk trus aku kepit ngn bj ms bilas badan kt rmh anan pon aku xtgk bj aku ade ke x sbb geli ps2 tetibe jer pedih brengsek!

peristiwa berdarah ke4 adalah dlm perjalanan pulang ke pontian bapak aku memilih utk lalu bahau, jempol n area n9 la sbb ms tu dah mlm tau2 jela jln kt phg tu sume jln lori bsr n kiri kanan ladang sawit...along yg bwk ps2 smpi kt area jempol tu kt selekoh blh plak die langgar lobang yg bsr...adehhhhhh tayar n sport rim pecah....trpkse la sang ayah pon patah balik kt ktorg n tkr tayar...ps2 tayar spare pon pancit trpkse la pegi pam kjp....adoyaiiii adela dlm stgh jam jgk ktorg tggu...selesai tkr tyr adek aku lak drc smpai segamat...pas mkn kt segamat tu aku tlh menerima 1 berita buruk...aku rs nk pitam pon ade...tetibe adek aku ckp 'angah la plak bwk aku pnt la xtdo lg dr smlm' oh tidaaaaakkkkkkkk!!!!!!!! sesi diskusi pn dijalankan dah keputusan dibuat utk naek highway dr yong peng ke spg renggam....

prjlnan diteruskan dan bdk2 ni blh plak die tdo aku pon dah ngntok dlm hati berdoa cptla msuk highway!!!! sejam lbey gak nk smpai ke highway tuuu smpai rmh, salin bj, solat trus tido...xmandi...

sok pg aku trdgr 1 suara di alam ghaib...seorg lelaki dan seorang wanita...arghhhh mungkin suara penunggu Lata Meraung...suara lelaki itu kemudian bertanya 'nak balik kol brape ni?' aku hanya menggeleng dgn mata terpejam rapat...wanita itu pula bersuara 'balik pas zohor ke?' aku hanya mengangguk dgn mata terpejam rapat...lelaki itu bersuara lg 'ha ayah nk g keje ni, salam, nnt kalo jupe zul kem slm' serta-merta mataku yg terpejam rapat itu terbuka...sedikit...hanya sedikit...saya ulangi...hmp xpyhla...trus xleh smbg tdo sbb wanita itu eh mak aku soh basuh bj cehhhh

haritu aku tdo dr tghari smpai ptg...kol 4 g klinik mtk mc eh aku bkn mtk tau dr yg nk bg sbb die kate aku migrain...heh?? xprnh seumur hidup aku migrain...ok slame ni pon aku xde gastrik tp aku disahkan menghidap gastrik ms aku tgktn 4...

arini...bgn pg idong trsumbat n skt tekak...hidung yg trsumbat mula mengeluarkan cecair yg tidak mampu dibendung...rs mcm nk mtk mc utk esok plak heeeeee

4 kanak-kanak berdangdut:

kelly bean's own said...

ak da service aircond pn xjln gak.cine 2 pn kate kat ak asal dah tkar.syg duit maaa...mmg cilake la.tp die kate len kali dtg wat kat die.dpt la special rate 600++.ok la kot drpd ak byr 800++.huh!ak mmg dah pkai natural aircond je.mmg xberbaloi la g tkar compressor kat segamat 2.rugi dt ak.correction rm 360 ok.heh.kurang rm 10 je....oh my...

hEarTLeSs said...

huhu cine tu xckp ker nape xsejuk???ade bocor ke ape ke?

haLyZaQiut said...

ya Allah..byk nya dugaan perjalanan awk ni...tp xpe...sume ok kan skrg...hehe..

hEarTLeSs said...

ok tp demam...best x? hehe