21 May 2010

pengajaran hidup

1) tak semestinya menjawab setiap soalan yg org tny sbb xsemestinya org akan jawab setiap soalan yg kite tanya

2) tak semua org yg kte rase sependapat dgn kte tp sbnrnyer xsependapat

EDIT:

3) kalo bos ckp sesuatu kpd semua staff tentang sesuatu perkara yg kte tau salah org laen dan bkn slh kte, xperlu la ckp pada semua org bhw itu adalah salah staff yg itu

4) kalo ade sesuatu yg kte nk share dgn kawan, share la tapi jgn share semua sbb xmustahil kawan tu akan share dgn org laen...kalo perkara baik mungkin bagus tp mcm mane pulak kalo buruk? bkn ke memalukan?

5) jangan ckp dengan kawan kite tentang perkara yg kawan kite tu dah tau...tak kesah la depan orang lain atau personally cthnyer: "Limah, gigi kau ni jongang la"

6) jangan mudah terlalu percaya pada orang lain walaupun kawan baik, adik-beradik atau sesiapa shj



*** nnt aku listkan lagi ***

4 kanak-kanak berdangdut:

amy said...

tetiba aku terasa..OOwwwhhhhh!!!
"amy(bukan nama sebenar)muke ko byk parut jerawat and jeragat!" sob..sob..sob..

hEarTLeSs said...

hahahaha mn de jerawat n jeragat???

amy said...

jiran aku hahahahahaha...

hEarTLeSs said...

alamak tetibe aku xphm la heheheheheheheeee