23 March 2010

hurmmmm....

arini ari selasa esok ari rabu luse ari kames tulat ari jumaat...yepppp nk balik kangar jupe Incik Z dan rumah...uffff mlm smlm Incik Z kate dah kemas rumah...tp xtau la smpai ari sabtu nnt cemane lak keadaannyer...ermmm bln lpas ms dkt2 nk kawen aku xsmpt lak nk post ape2 story...cbuk sgt...ni aku tgh ade mood aku update la story mory sket k!

[aku tulis entry ni dr 2mggu lpas g tp xpublish sbb mls nk siapkan heheh]

10/2/10: balik kg grk pagi dr subang smpai punggor anta nenek aku dlm kol 12 tghari...lpk2 mkn2 pas asar aku pun balik ngn cuzn aku, anis...smpai rmh ujan lebat....khemah dah siap terpasang dari ari ape yer???isnin kot...erm aritu xbnyk progress sbb pnt kot lgpun aku sensorg xde idea nk wat ape...

11/2/10: ari ni pn xde wat ape sgt cume setelkan bab hantaran aku n brg2 nk msk utk kenduri....fuhhh letih ooo jd driver kpd Pn Siti mmg letih huhu ampunnnnn
 muffin n biskut ferrero rocher abg bob yg sgt sdp
 suke yg ni sbb simple...bj melayu n sampin songket
al-Quran dan sejadah
kasut ni aku pkai ketat siot tol
ferrero rocher pyramid n coklet duit2
cup cake yg sgt manis toppingnyer
kek extra bsr tempah kt kwn aku....
purse, belt, perfume
bunga rampai 
buah-buahan yg sgt brkilat
sirih junjung jgn xjunjung bkn men payah lg nk kejekan mende nih

12/2/10: along dah start cuti baru nk kemas bilik sbb mak andam nk psg kelambu n decorate bilik...perghhh habuk bwh katil xyah cter ar sndiri paham sudaaa hik3xlame pas2 mak andam dtg psg plamin n segala jadahnyer...actly dr smlm lg dah dtg huhu...mlm tu sdare mare dtg isi goodie bag n pas setel sume mende msg2 ltk kpale jer trus smpai ke India dgn aku aku skali
 bestnyer tido...

13/2/10: pagi bgn tlg mak bt bfast pas2 lap telur masin yg dah rebus...xlame ps2 sdare mare br dtg...amikla part msg2...tp msih blom ramai...time ni dah kol 10 pg...nk siap2 masak utk lauk tghari pulak...xde org, aku masih lg menyiang ikan ngn anis...maklong n paklong kota siap ayam...pergh aku rela siang ikan dr siang ayam kang xpsal2 smpai ke mlm bau ayam yerkkkk....ok pas siang ikan aku pnskan kuali n grg ikan....hurmmmm aku tinggal n sdare yg len pon dah smpai...tetibe ikan aku dah garing hehehehe pas2 aku xtau aku watpe tp yg pasti kol 12 br aku mandi ps2 br terigt inai xpkai lg n sirih pun xgubah lg hahaha ape lg kaum kerabat la yg jd mangsa pas mandi along la yg jd mangsa aku utk pkaikan inai...smpt 2jam jer pkai...erm kalo dah time2 cmni bnykla pendpt + songeh dr org tua2...aku diamkan aje wat derk jer hehe degil sungguh aku ni kui3
 ini la hasilnyer kalo pkai 2jam jer inai serbuk kalo tube tu kjp jer dah itam ps2 cpt ilang

jam dah nk pkl 5 br la Incik Z smpai bersama rombongannyer....along la jgk jd mgsa nk bwk dorg ke bilik hotel...ops ms ni aku terlupe lak yg bj x iron lg...maka Pn Siti la yg mengiron xknla aku lak ngn tgn berbalut inai hehe ala sape lak dtg ni panggil mak....ufff sape nk iron??? makanya..."kak norrrrrrrr mntk tlg leh x ironkan bj.....kte lupe la nk iron mlm td........[sambil buat muke comel]" nggeeeee seb bek die ok heheh muaaahhh3x i syg u lebih la cmni hik3...

ok dah kol 630 aku mandi n siap2 tggu mak andam...lmbt tol die smpai dkt kol 8 sbbnyer dr rmh org len...hurm ps2 1 hal lg aku xnk cukur kening ps2 die kate nk buang sket je bwh yg serabut tu aku kate em ok sket jer ps2 tgh cukur tu aku rs len mcm jer...huh sah halus kening aku siot tol!!! make up pun hampeh putih gler mcm cine wayang pekji!!! "apsal ko pilih mak andam ni??? xtgk dulu ke hasil mekap die???" "ops no comment!!! grrrrrr" btw tq pd tiq, ju n mal sbb dtg pd 2 2 hari...sori la korg xdpt lyn sgt...phm2 jela yer...len kali kte jupe kte cit chat smpai subuh k!
oh haruslah enterframe kt blog sndiri

kol 9 tok imam msuk bilik ngn wali n saksi...ms ni memule die tny "stuju ke benikah dgn Incik Z? ade paksaan?" aku jwb "sy setuju dan tiada paksaan" "kalo stuju blh kite teruskan majlis mlm ni?" "yer" "wali, Ahmad bin Ismail, nk nikahkan sndiri atau berwakilkan sy, jurunikah yg bertauliah?" "sy wakilkan tok imam jela" [sempoi jwpn haha] "kalo mcm tu ade lafaz penyerahan hak menikahkan kpd sy" [lafaz pun dibaca...]

 setel sume n siap sign borang sume org kuar n aku dipanggil...ms ni br la start seram sejuk nk terberak terkencing sume ade kuar2 jer perghhh rmai gler org n aku malu gler dok sblh Incik Z huhu
aku dgr dorg cter Incik Z jln dulu tinggalkan rombongan die sume kt blakang naek rumah trus duduk ps2 sume org gelakkan die hehehe

bile aku ddk jer tok imam pn bace doa....selesai doa die panggil semua saksi n wali....ps2 test akad nikah...time ni aku pun tergelak sbb tok imam pandang aku dan berkata, "erm ade slang utara sket xpela eh yg pntg mksd tu kite sama2 paham" hehehehe ops cover sket gelak tu ok ms dorg dah berjabat tgn siyes aku nk terberak...berdebar-debar...

alhamdulillah dgn sekali lafaz aku dah jd isteri kpd Incik Z...selesai doa, lafaz taklik pulak...aku nk tergelak bc sbb bhskan "adinda-kekanda" ps2 tok imam panggil mak ngn ayah pulak penyerahan tanggungjawab kepada menantu...ms aku bc kt mak ngn ayah mmg sebak...hampir mengalir air mata tp aku tahan jugak....alhamdulillah sume brjalan lancar dgn sesi membatalkan air sembahyang n sarung cincin...

"aku terima nikah Nur Nazihah binti Ahmad dengan mas kahwinnya 22ringgit setengah tunai" 

ok gmbr ni xbest kte tunggu gmbr dr cameraman

pas bersalaman dgn ahli keluarga kitorg pun nek plamin utk majlis berinai...dimulakan dgn embah temah selaku yg plg tua dan embah maryah xdpt join sbb kaki beliau masih belum kuat...mak pun ade merenjis tp trlanggar air mawar...jgnla pk yg karut marut tu...tgk muke mak neves jer tu yg smpai trlanggar...ps2 kakak ipar kak mah [kakak Incik Z] lak melatah dpn pelamin hehe yg ni tergelak besar aku hahahaha lawak tol

abis majlis aku pkai inai lg skali sbb kaler oren xnaek...n Incik Z jugak dipaksa oleh Sang Emak utk memakai inai 3 jari

14/2/2010: pagi yg gelap kini sudah terang hoho pg ni aku watpe yer? xigt la tp yg pasti kol 930 aku mandi start mekap kol 10++ hurm die wat tebal sket sbb siang panas tkt cpt cair...tp mslhnyer putih gilerrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tensen tol aku...sape yg amik gmbr ade flash mmg nmpk extra putih dowhhhh kamera aku off flash br ok mcm gmbr yg upload kt fesbuk tu...arini mmg pnt la sbb asek kehulu ke hilir amik gmbr...plg terkilan xde gmbr ngn family...cume ade ms mlm berinai jer...sbbnyer msg2 cbuk...xpela nk wat cane...
 mekap extra putih mcm pekji
ni jela gmbr mak ngn ayah yg ade...kt plamin xde pun....cdeyyyy ='(

kol 12 rombongan pengantin laki pun smpai....

ops publish dulu la baru tmbh lg haha

2 kanak-kanak berdangdut:

haLyZaQiut said...

heee....seronok je baca....=)
p/s : balik perlis ke..??hehehe..amik cuti lagi ke..

hEarTLeSs said...

xbalik perlis kot
beliau je yg dtg cni huhu