27 April 2010

spageti + lasagna

last wiken aku lepak perlis...tdo mane? rmh laki aku la haha lawak ke? ok xlawak pon
ok aku xnk cter psl spageti tp last week mmg aku teringin gler nk mkn spageti...nk buat malas sbb dok sorg, nk g piza plak sorg2, so Incik Z kate 'Nnt kt perlis mkn ngn abg kt piza'...so, kedatangan aku ke perlis hanyalah utk mkn spageti semata2 hehehe

naek bas dr s.a kol 930 mlm smpai perlis dlm kol 430 pg....perghhhh sejuk gler dlm bas dah mcm freezer ps2 dah smpai kangar nk terkencing pulakkkkkk mane la laki aku ni xsmpai2 pdhal dkt jer ngn rmh kalo pg2 bute cmni mustahil utk jem!!!!liza plak buat lawak soh kencing sparuh dulu hampeh tol makin la xtahan aku nk kencing

pg sabtu ade org tu berangan nk g joging ps2 siap janji nk bli nasik lemak ayam kt tepi BSN arau tp liat tol bile dikejut sudahnyer bgn kol 9 siap2 g pasar tani bli ikan ngn sayur serta nasik lemak ciput, kopok lekor, cucur udang, air sirap bandung makan la ko smpai kembung tamak tol sudahnyer xabis huhu cian mknan tu

disebabkan waktu sarapan sdh brtukar ke pukul 11 maka masing2 terlantar kekenyangan smpai tetibe nk majok sbb janji nk g piza hahaha pdhal knyg g nih so utk menjadi rs lapar kembali aku pon konon2 rajin siang ikan, bt sup sayur utk MAKAN MALAM pdhal waktu tu baru kol 1 tghari smpaikan Incik Z tetibe pujuk aku hehehe selesai msk aku pn ckp 'Abg, dah lapar' 'Ok jom siap' hehehe brbunga2 riang spt taman dalam hati...

blh x kol 3 smpai kt piza???? ade la org tu nk berak td xpuas la, nk buang sampah la, nk carik baju laaaaaa ish! smpai kt piza aku pon order set spageti tp nk lasagna...waiter tu kate 'Sori kak, lasagna dah abis' haaaaa????? kecewa......'xpela dik, tu jer'...spageti pon smpai n aku mkn dgn lahapnyer....tetibe ade 1 makhluk asing besi asing msuk dlm pinggan aku...oh garfu laki aku...die pon nk rase jgk...'U msk lg sdp' ok mmg la I msk lg sdp tp I malas nk masak sbb leceh ok! kalo U nk msk utk I ok gak hehehe....pape thx syg sbb sudi layan tembolok I...

pas mkn ktorg brjalan2 kaki pegi al-ikhsan diseberang jln...tetibe aku bagaikan histeria mencarik tandas lantas Restoren KFC menjadi mangsa pembuangan sisa toksik hehehe

lps dr tgk brg kt ikhsan, ade org tu nk bli sandal...lantas parking kete dpn kdai Bata...'eh U nk soh I bli kasut kt kdai Bata ke?' Bata kt KL kire ok gak ade bnyk brand...'xlah kdai kt blakang tu' aku menoleh seraya berkata 'uissshhhhh manje dah laaaaame teringin nk gelang tgn...rantai ade dah, cincin ade dah, subang xpkai, gelang jer xdak...agak2 dpt ka dak ms besday nnt????' 'eh bwk mengucap bwk mengucap hahahaha' 'amboi yg die tu teriiiiiiinginnn nk jam g-shock tu blh plak' haha hambek ko

lps carik sandal yg xjumpe ktorg 'berjalan2' dlm kete menikmati panaurama ptg di sekitar k.perlis ps2 smpai rmh kol 730 trus grg udang n ikan utk dibawak ke rmh ibu mertua eh salah rmh kwn beliau....perghhhh seb bek blh jamak...undangan utk menonton bola sepak haruslah ditunaikan...

akhirnya makan kol 1030 mlm mate pon da xbleh nk celik men suap jer...smpai rmh kol 1130 trus tido...perghhhh Perlis mmg panas....tido berpeluh2...

pagi ahad...trkejut dgn sesuatu...tp berjaya jugak aku ni dipujukkkk CIS!!![tp bkn pujuk dgn shoping, aku bkn pompuan materialistik ok!] Incik Z dah janji nk bwk shoping Pdg Bsr..oh Perlis hanya ada Pdg Bsr dan Wang Kelian...haruslah ke Pdg Bsr sbb kalo pegi lg 1 kelia sume wang...ok bershoping xbrape sakan smpai habis duit terpaksa buat 2nd trip menyucuk duit kt ATM trdekat hahaha lawak sungguh ni la 1st time aku shoping smpai kene draw dt lg...pape pon thx syg sbb sudi lyn nafsu shoping I...

shoping smpai ptg...smpai rmh tido lg n bgn kol 530 utk msk mkn malam [oh aku memasak???]...kepulangan aku ke KL kali ni terasa sgt cdey dan sunyi....kn best kalo ade bby...oh haruslah bersabar sehingga rezeki itu tiba...[oh bln ni period aku normal iaitu pd awal bln shj tidak spt bln lpas period 2kali dlm sbln]...oh harapan masih ada sehingga minggu dpn...

CHILL!!!

4 kanak-kanak berdangdut:

munamuni said...

weh, ko balik perlis memg tiap2 minggu ker...bile nak duk sekali kat perlih ni

hEarTLeSs said...

xdela tiap2 minggu dey!nk dok skali? blom ade rezeki...harap brsabar...ko balik bile?makngah dtg amek ke?

haLyZaQiut said...

ziha, shoping apa byk2 sampai kena withdraw 2 kali tu haaaa..........hehehe...

hEarTLeSs said...

ngeeee ade laaaa keh3