02 December 2009

post dari blog lame yg aku syg nk delete1


Salam...sedikit coretan sempena GIT-ITAS REJUVENATE TEAM SPIRITS 2009 @ Marina Cove Resort, Lumut, Perak

17/7/2009
- kol 830 pg dah start register n bg beg pade sume peserta batch 1....hmp mcm2 saiz beg aku nengok hehehe ade yg bosa, ade yg sempoi, ade gak yg 2 3 beg hehehhe rugi xamek gmbo...pas setle register tu dgr taklimat sket dr en anuar n bacaan doa...ps2 kol920 kitorg gerak keluar naek bas msg2...dlm bas aku dok ngn yan...sembang2 sket ps2 en hisham bukak lagu indon plakkkkkkk adehhhhh cair t@%*$k tlinge aku nk tdo pon ssh..tp lagu tu klako gak la...emmm dlm perjalanan tu benti kt ladang bikam sape2 nk kencing ke amek oksigen ke bole la trun huhu ps2 amek gmbo yan malu2 keh3...


sesi pendaftaran



yan malu2 hehe

- kol 130 tghari smpai kt resort tu, yg laki g solat jumaat, ps2 yg laen g mkn n check in kt hotel...aku 1 bilik ngn kak habsah, kak salmi n kak mila...kak habsah ni manager OSS, kak salmi aku xsure n kak mila plak under ape ek xigt la tp brkaitan ngn NIS gak la....ermmm pas ltk beg tu kitorg trun mkn tghari....



Marina Cove Resort

- kol 230 ptg dah kene kumpul kt Bistro Hall sume org pkai bj merah utk sesi ice breaking...cantek gak la bj tu tp cian ade yg dpt bj besar pdhal orgnyer kocik jo heheheh apo nk buek....ermmm majlis dimulakn dgn bacaan doa, ucapan dr pn maimunah kos (GM ITAS) n taklimat ringkas dr org TTC...game yg 1st kte kn buat bulatan n carik sape org dr negeri masing2...ps2 kene berkenalan dgn setiap org dlm negeri 2la...pas susun ikot negeri, dorg soh carik ikot bulan kelahiran plak...heheheheeee.....mcm2 ragam aku tgk jerit2 pgil smpai skt tekak huhuuuu ps2 ddk kt meja kene lukis muke msg2 dgn jujur dan iklas heheh mane la aku reti lukis hemtam jela pas siap lukis tu kene bg kt fascilitator n die tkr2 la sorg kene amek 1 gmbo...bile aku dpt gmbo tu aku dah agak dah orgnyer heheee....kebetulan plak aku dpt gmbo makcik aku laaaaaaa hehe...


gmbr bersama Kak Shima (kiri)

Name Penuh: Pn Khatijah bt Ismail

Name Manje: Kak Jah
Tempoh Berkhidmat: 27thn
Kod Kawasan: 114

- hehehheee tp ade org lg cpt dr aku laaaa so xdpt la adiah...pas2 die carik lukisan yg plg unik heheheee klako gak la gmbo en zaid, khair, lg sape ntah...huhuuuu....ps2 die bg belon...aku, yan n lady pakat nk amek kaler same smpai berebut belon hahaaaa die kate 'sy rase dorg igt belon ni hadiah la' hahhaha klakar boleh plak rebut kaler belon ps2 kene tiup...ermmm ps2 die soh agkt belon msg2 tgk size hehe belon pn jasmin plg kecik die kate size belon ni menentukan tahap keyakinan msg2 ps2 xtau la yg pn jasmin tu mmg btol2 kecik ke dr kecik jd besar heheheheeee ps2 belon die mkin lame mkin kecik rupenye belon bocor kah3....ps2 die soh kumpul kt blkg dlm 1 bulatan n agkt belon die nk tgk kaler...kitorg igtkan nk bhg ikot kaler tp cm bese la die xkn bg ikot kaler ponnnn....



ice breaking dgn belon heheh

- ps2 kire la stp sorg dr 1-8...aku no 1 ps2 kumpul la ikot nombor...grup aku adalah kak habsah, hisham, kak sya, imran, en ramlan, huzaimi, kak fatin n kak raina...bile dah bis bhg grup br la stat Mini Amazing Race....ade 5 tulip, 5 challenge...emmm antara challenge die yg 1st kire bilangan kayu kt dinding, mkn roti jem belacan, amek gule2 dlm tepung, carik satay ikan dlm pasir, slide air, n sumpit belon...ms mkn roti tu dah agak dah mst something nih so aku mkn yg ujung2 jek so xde la rase sgt hehehe dorg yg mkn tu rase pds gler ps2 masin2 hahahaaaaa cian lady skali ngap yg tgh2 lak tu hahahahaaa.....ps2 ms tiup tepung tu perghhhh melekat kt bibir ps2 yg carik satay tu dah la grup aku yg last smpai mmg ssh la nk carik dlm gler korek skt tgn tp dlm korek2 tu dpt lak bonus....ps ckop sume br pegi slide air....pergh tkot gler tp nk xnk terjun la jgk abez air msuk dlm idong ps2 kene pegi sumpit belon....huhu ps2 br la g anta jawapan tu kt en ahmad.....pas abez amazing race tu ape lg kitorg maen air laaaaa heheheeee tp aku xmaen slide la seram siot air msuk idong....


- kol 8 kitorg trun mkn mlm...sume org kene pkai jaket... emmm pas mkn ade game plak...1st grup aku kene buat traffic jam pas2 baling dadu sape yg dpt smpai ke garisan pnamat mng, ps2 maen baling bola pingpong bersilang2 sape plg bnyk bola yg msuk die mng, ps2 last maen acid river...mase yg traffic jam tu aku dah pnh maen ms induction tp lupe step die cmne...ps2 try la buat bile dah nk dpt tu grup sblh plak dah setle hehehe tp xpe la xkesah ponnn...ps2 yg blg dadu tu ade +ve ade -ve, sorg baling dadu, yg len bratur tgn kt bahu, kalo +ve ke dpn, kalo -ve ke blkg....hehe strategi ktorg kalo ke blkg lgkh kecik2 kalo ke dpn lgkh bsr2 hahahaaaa klako gler mcm2 ragam kangkang smpai nk terkoyak seluar pon ade heheeeee ps2 maen baling bola pingpong tu bese jek kene focus n pgil name...ps2 yg acid river tu org plg dpn kene ltk pad yg brtindak sbg pelampung utk cross river ps2 setiap pelampung mst kene pijak, kalo xpijak nnt kene curik, so org plg last kene kutip pelampung hehehe seb baek aku tgh kah3 ps2 abes die ulas la sket2 psl game tu mmg klakor la sbb strategi tu mcm2 hehehehee....ps2 supper n celebrate burfday en khalid ahmad yg ke-48 kot heheheeee....kek coffee...xsgka plak burfday die bln 7....



Hepi Burfday to En Khalid Ahmad

18/7/2009
- kol 7 pg dah kene trun buat exercise stretching n menari poco-poco....pergh abes peluh kuar ngn urat2 yg hampir tersimpul keh3 ps2 tgk pn faridah buat poco2 ade gaya lg gelek2 die dah mmg biase buat huhu xcaye plak umo die dah 50thn n ade sorg cucu....org slalu bersenam mmg nmpk mude n bertenaga wpon dah berusia...pas exercise kitorg breakfast n berjalan ke Teluk Batik utk xtvt bamboo rafting....jln tu dlm 10minit ade gak la yg hampir2 pancit heheheh peluh dah memercik bsh bj huhu....smpai sn kene wat rakit pkai buluh...ps2 dah siap tu sume org kene pkai life jacket... ps2 sume kene msuk air wahhh best glerrrrr....ps2 nk test water confidence kene agkat kaki n baring perghhhh ni la 1st time aku terapung dlm air hehehheeeee tp bile meniarap jd tertonggeng plak hahahaaa bengong gler hisham kutuk kak habsah die kate jubur bnyk angin bnyk sgt mkn kacang panggang pg td hahahhahaaa sengallllll tolll huhuhuhuuuuu.....ps2 dah puas maen ar tu start la naek rakit minimum 6org, max 7org... tp grup aku naek 7org hehehe aku x rowing dok tgh jek diam2...hehehe strategi nk kayuh tu penting spy xtersasar n leh gerak....fuhhh jauh gak la nk smpai ke checkpoint amek botol hehehheeeee ps2 bot tu saje je buat ombak jd teroleng2 rakit kalo pecah den xtau la heheheheeeee.....redha jela....akhirnyer smpai gak ke tepi pantai, grup aku no 2...ps2 plg klako grup Blue Star KILL!!!!! hahhaaaaa dorg xtau la dah kene gam kot sbb ms balik nk jgk ikot jln ms pegi dah lg jauh hehehhehe ps2 kene tunda plak dgn bot...dah la kene tunda, siap nyorok tepi bot heheheheee...


bersiap sedia nk berakit

Maximus Prime!!!!!

bestnyer maen air!!!!!!

- kol 1130 cm2 blik dr Teluk Batik jln kaki gak g mkn n prepare tok jungle tracking

- kol 230 kumpul kt pintu masuk ke hutan n 6org kene bwk botol yg berisi air....botol tu dah dilubangkan...so st d end sukat la air setiap grup hehehhe ps2 naek bukit tu smpai checkpoint2 ade marshal ps2 kene jln sndiri...smbil jln tu kene carik ape2 hasil hutan nk buat product...huhuhhu klakor gak la sume daun, pelepah nk dikutipnyer hehe ps2 yg imran tu dah mcm tok batin heheheh....bile dah kt atas tu bese la ade plak grup nk ptg2 ha yela bg la jln ekau jln la dlu ps2 kitorg rht lame gak la smpai tetibe jadik grup last...bertemankan marshal sorg n fasci wan chunk...ps2 truskan perjalanan smpila ke tmpt yg kene turun pkai tali sorg2...mmg curam gler ar seram siotttt huhuhu....mase trun tu aku mcm pelik la plak ade kak shima ngn kak jah tlg tarik tali smbut org trun...dorg ni xpnt ke?? baiknyer tlg tarik heheheee rupenyer ade cerite disebaliknyer....heheheeee....al kisahhhh kak jah, kak shima n kak normah....pas mkn dorg naek bilik, sorg dgr kol230 kumpul kt bwh, lg 2org dgr kol 3...so ikot majority kol 3....kak shima tdo ps2 dlm kol 3 tu kak jah tgk kt tgkp nmpk en ahmad dah ttp pgr tp xnmpk org laen igtkn kumpul kt tmpt parking kete...ps2 dorg trun mmg snyp sunyi xde org...dah la xbwk hset sbb kak shima n kak norma kate dlm hutan xpyh bwk hset huhu xknla dlm hutan xleh bwk kalo dlm air ye la xleh bwk...ps2 dlm kol 330 terserempak ngn sorg marshal die tny knp xikot diorg pegi? ps2 dorg kate la yg dorg trtggl ps2 nepal tu kate baek jgn pegi sbb dorg dah jauh...ps2 dorg tny kalo keluar nnt ikot mane ps2 die bgtau la kt mane so dorg jln la ke tmpt yg kte sume akan keluar ps2 dah kt sane nmpk helmi kuar dr van memule dorg nk sorok ps2 kak shima pgil helmi...ape lg terkejut la die pelik plak dr mane dtgnyer kak jah ngn kak shima ni...ps2 dorg pon follow la helmi smpai ke tmpt tali tu xlame ps2 dgr sore dorg....so kakak yg 2 org ni slumber jela g tlg trunkan org hehehe....


dah penat pon leh amek gmbr lg heheheeeee

- lbey krg kol 6 grup aku kuar dr hutan...n kene buat product plak....huhu bile dlm utan nmpk daun sume nk kutip tp bile dah kuar msg2 xde idea heheheeee kak habsah la yg menganyam sbb yg laen tgn sume keras...aku tlg buang duri kt pelepah jela hehe...ps2 dah siap la topi Tok Batin utk dipresent...dlm kol 7 sume org naek bas utk balik ke resort...bile dah smpai tu grup aku xpulak trus naek...kitorg practice tok performance lak mlm tu huhu smpat la buat 10 minit jek ps2 hemtam jela ikot jek step hisham tu...die smgt gler nk buat poco-poco pkai lagu indon tu hehe jgn marah...


ni la hasilnyer....topi Tok Batin...juga boleh dibuat cover lampu hehe

- kol 8 mlm kitorg trun ke Bistro Hall tok xtvt mlm tu...igtkn BBQ kene bkr sndiri rupenyer dah siap bakar tgl ngap jek heheh tp ok gak xde la baju bau asap...ade ayam BBQ, nasi goreng cina, spageti, hotdog, mushroom soup, baked potato, gerlic bread, lagi mcm2 la....bnyk gler....pas mkn mate pon rase berat jek bile la nk start ni...

tu rendang daging kot, udang goreng tepung, sotong goreng kunyit, hotdog

nasi goreng cina and spageti

baked potatoes


ayam panggang


buah, salad, eh mushroom soup ngn garlic bread xnmpk plak

- kol 9 mlm bermula la persembahan kumpulan yg 1st...sepatutnyer kump. BUMBLEBEE tp xredi kot ps2 grup BLUE STAR KILL!!! plak yg kene buat dlu hehe grup en burn la sape lg...dorg wat dikir barat lawak tol la en burn ni blom ckp dah gelak smpai nanges2....hahahhaaaaa aku ni gelak sbb nengok die gelak...lgpon die mengarut pon lawak gak...ok pas grup ni, grup RAJAWALI kalo xclap, ps2 br la BUMBLEBEE berani bersuara huhu ps2 kump TODAK, 7 UP, TEGAR SEGAR, KELAPA LAUT, MAXIMUS PRIME...

-ni video clip Kumpulan 7UP yg smpt dirakam...maaf yek kpd yg berkenaan heheheeee.....btw video grup laen xdpt upload sbb size bsr....


Kumpulan 7 UP

- pas abes sume persembahan kumpulan, pertandingan karaoke plak...org 1st yg mule tu Suhaimi la....menyanyi dgn penuh perasaan menghayati lagu eheheheeee.....ok pe sore pon sodap...sbb tu leh mng...xketinggalan juga Pn Maimunah n d geng, en hisham n d boyz, meor n azhar, lady n d girls huhuhuuuu....ok la best n lawak2 la dorg sume ni sporting abessssss.....

- tiba lah masa penyampaian hadiah kpd setiap kumpulan berdasarkan segala xtvt yg dijalankan...berkongsi tempat ke7 adalah kump TODAK n TEGAR SEGAR, tmpt ke6, ke5 xigt la grup ape, ke 3 RAJAWALI, ke2 grup MAXIMUS PRIME la heheheh dah yg pertama adalah kump 7UP!!!! UP UP n AWAY!!!! hehehheeeee sempoiiiiii.....


BUMBLEBEE

TEGAR SEGAR

KELAPA LAUT

BLUE STAR KILL!!!!

TODAK

RAJAWALI

MAXIMUS PRIME!!!!

7UP!!

- kol 1130 tamat la xtvt sume tu n blik bilik tdo.....krohhhhhzzzzzzzz heheheheeee.......

19/7/2009
- kol 8 berkumpul kt tmpat utk High & Low Obstacles...kumpul ikot grup n dicombinekan 2 grup jd sume skali tgl 4 grup la...sng nk wat sbb ade 4 obstacles cpt sket abes...MAXIMUS PRIME join dgn BUMBLEBEE...autobots....



kak mila, my rumet mase kt cni....comel jek orgnyer...
mcm anak dare....rupenyer mak budak hehehe


dgn ziyan....bersemangat sungguh yan aritu hehehe

dgn lady plak....hehe

- 1st obstacle grup aku adalah Up & Down....agak seram la bile nk pusing ms kt atas tu lg2 tgk bwh mmg gayat gler...


pindah dr sblh ke sblh yg lg 1 panjat tali2 tu....

"ha turunla den jago ni ha...ekau lmbt den lopeh jo!!!"

- akhirnye kesemua autobots berjaya dipindahkan dlm ms 23minit kalo xclap...ermm ok la tu...ps2 kitorg diberi tugasan utk memberikan bekalan makanan tanpa diketahui musuh...ade 5 belon, 4 straw...pndai2 la nk buek cemano...ps2 halangan ke2 adalah Spider Web...same jgk kene pindahkan autobots ke sblh yg lg 1...kalo ni baring plak, tanpa kena web....


yg bwh tu limit 2 org jek leh lalu

yg ni pon 2 org jgk

yg ni wajib sorg lalu...yg kocik la kn huhu

- obstacle yg ke3 ni la yg plg aku tunggu...Flying Fox....heheheeee best gler....rase mcm nk naek lg tp next grup tu dah mcm xsbr2 plak nk naek huhuuuu....


ha bace doa lu...amin....

peace bebeh!!!!

wuhuhuhuuuuuuu syoknyerrrr!!!!!

ahhhhh lega dah lepas....

- pas terbang ktorg panjat tiang plak....huhu Pit Stop ni kene masukkan 2 tayar n kuarkan balik tanpa kena tiang...ade 2 tiang yg nk kene setel so bayangkan la azab org yg jd base tu heheheeee aku tlg suport jek jgn jatuh xknla aku nk panjat kot hehe mau patah bahu org yg aku pijak keh3...


1st tayar dah masuk

tayar keluar plak

ala nmpk tgn jek pon jadikla heheheh

- fuhhh setel la sudah obstacle ni....tibe mase plak nk buat telur payung terjun....aku tukang tiup belon jek heeeee.....xnk pegang telur kang pecah plak...


yezzaaaa telur kitorg xpecah hehehheeeee


- abez la sudah segala mcm activity yg kitorg buat kt sane....letih pon letih tp seronok sgt....rase mcm nk pegi lg jek....lg best kalo g ngn member2 yg happening....






2 kanak-kanak berdangdut:

lady sue said...

uiks ziha.. blog baru erk... heheheheh... yang dulu takder pun baca yg ni... hehehhehe

hEarTLeSs said...

ade la...hehe ni la entri plg pjg hoho a'ah la blog baru heheh teeetttt