27 August 2012

Kisah Syawal

Salam,

Kisah Syawal dimulakan dengan baju raya lengan senteng alasan kain tak cukup...mane nak cukup kalau baju buat besar...berapa kali cakap baju tak payah besarkan tapi kain jek besarkan 1 inci dari baju contoh...xpela untung ade org jahitkan kalo nk tunggu jahit sendiri paham2 jelah...

Raya tahun ni tak terasa kemeriahannya...pagi raya orang dh balik sembahyang raya aku belum mandi...laki aku plak dah bersalaman dengan mak die so aku pun salam la walaupun tak mandi lagi...since belum nak kemana-mana aku pun mandi dan pakai baju mcm biasa dok kt rmh...lepas sarapan family abg no 3 laki aku pun sampai...ok aku sorg jek yg tak pakai baju raye...pergi rmh jiran mak mertua aku pun pakai sarung jek baju kurung ntah tahun bile...[kes mandi lambat sebab kemas rumah, uruskan Cik Zara & memang tak sempat nak mandi sebab xde sape nak tgk anak aku...tinggal berdua jek tunggu rumah]

Raya ke2 dari pagi lepas kitorg sarapan berduyun2 org dtg sampai ke malam...masih belum pakai baju raye

Raye ke3 makan tengahari dekat rmh abg no 3 laki aku...baru pakai baju raye terus pergi rmh kawan2 laki aku sampai ke malam...balik2 ade tetamu lagi kt rmh...

Raye ke4 mak, ayah, adik aku datang pas makan tengahari terus balik...kesian diorang dari pendang kol 2pm sampai pontian kol 5am sebabkan jammed teramat sgt...petang kol 5 kitorg pulak bertolak pergi Ipoh ade kenduri kawen sepupu laki aku...perjalanan yg sepatutnya 3jam dah jadi 5jam sbb jem, hujan, eksiden...

Raye ke5 kenduri kawen jupe Zaiman kwn ofis [anak buah wife die adalah sepupu laki aku]..balik kenduri pergi Batu Gajah rmh anak buah laki aku yg lagi tua dari aku anak 3 dah sekolah rendah panggil aku maksu..pastu terus balik Subang sampai rumah kol 7pm...

Raye ke6 duduk rumah saje, petang servis kereta, pergi KJ beli puting botol susu, makan char kuey tiaw kt Showru KJ, balik rumah layan karoot komedia X, tido.

Raye ke7 duduk rumah saje, tunggu install filter air sampai kol 2 baru siap pastu petang dekat nak magrib raye rmh makcik aku kt taman yg sama pas mkn mlm balik tido 

Raye ke8 pas sarapan laki aku balik perlis tinggal aku dan Cik Zara...ummi tgk zara, zara tgk ummi

Raye ke9 kt ofis keboringan...

Sekian

5 kanak-kanak berdangdut:

haLyZaQiut said...

Selamat hari raya ziha...amboii, bz nya raya tahun ni....mesti letih kan...nsb balik subang awal sikit...leh rehat2...hehe

hEarTLeSs said...

selamat hari raya liza...huhu bz tapi xbest...huhu balik subang pun boring makan tgk tv tido haha

Anonymous said...

If you are a new parent feeling at a loss regarding how to build attachment with your baby, we will examine some effective ways to help you get started. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry Bayswater Bags[/url] You can also choose the vegetarian Unanimous Decision, which is lower in calories, fat and sodium than the tacos that include meat.. [url=http://www.goosecoatsale.ca]http://www.goosecoatsale.ca[/url] Uodgzhohb
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]pandora bracelets sale[/url] Qnkvpyzjr [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose[/url] dkpsaagby

Anonymous said...

The Bensidouns use a proprietary system of mountings to connect the canopy poles directly to the pavement. ghds When it comes to accessorizing with jewelry you can either go with basic black or opt for more attention grabbing hues including bright red, bold orange, lime green and butter yellow. north face backpacks Some fashion jewelry collectors use these bracelets to document their history. http://www.downuggboots.com It true. north face outlet The President of this university is Dr.

Saya Disini said...

ni bile nak update blog ni..dah setahun tgu xupdate update lgi..nak berjanggut dah eh