22 November 2010

it's been 5 days

kronologi kehilangan kotak:

17hb11, 2010
- si kotak masih seperti biasa
- dating dengan janda belakang rumah
- tapi agak baik dengan aku which is sblm ni kalo aku tangkap die mst meronta2 nak lari

18hb11, 2010
- sebelum bertolak ke kota tinggi, kotak makan seperti biasa
- keluar joging dengan janda belakang rumah
- mlm kami pulang, si kotak dan janda masih belum pulang
- mungkin menghabiskan masa bersama anak2 tirinya

19hb11, 2010
- si kotak dan janda belakang rumah masih belum pulang
- sudah lebih 24jam kehilangan mereka dan kami berkira-kira mahu membuat police report
- sehingga malam masih belum pulang [tak buat police report pun]

20hb11, 2010
- janda belakang rumah sudah pulang akan tetapi si kotak tiada bersamanya
- mak tanya 'mana kau sembunyikan kotak?'
- janda yang ketakutan terus lari dari rumah

21hb11, 2010
- aku msg ajib tny akan kepulangan kotak tetapi jawapan yang ku terima hampa sama sekali

22hb 11, 2010
- kotak masih belum pulang
- mungkin menjadi korban orang vietnam

SBYC :: kotak, dimana jua kau berada samada kau masih hidup atau telah mati, kau tetap dalam ingatan kami sekeluarga...oh rindunya...

4 kanak-kanak berdangdut:

l@dylily said...

kucing eah??

hEarTLeSs said...

yer..sob3..dulu pun ade jugak pergi tak kembali tapi tu dah dewasa...ni remaja lg..perjalanan masih jauh tp apakan daya..

haLyZaQiut said...

laa...siannya si kotak...maybe ada dalam kotak rmh org dah....

hEarTLeSs said...

huhu hari sebelum balik mak kte soh adik kte amek kotak-yang-sebenar kt kedai buah sebelah rumah ps2 akak kte yg mendengar arahan tu tny 'kotak ade kt kedai sebelah ke? mcm mane tau kotak kt sane?' ps2 mak kte kate 'aku soh amek kotak-yang-sebenar bukan kucinggggggg' keh3