18 April 2012

Cik Zara 10

sekarang Cik Zara dah 10bulan 18hari...masih belum berjalan tapi suka berdiri dekat kabinet tv tengok tv macam nak masuk dalam tv...gigi dah 2batang kat bawah...masa tumbuh gigi ke2 tu lembik jugakla badan aku bawak Cik Zara pergi klinik + hospital...takpe la asalkan Cik Zara cepat sembuh...

sekarang dah taknak duduk dalam walker...kalau berjaya letak jugak mesti meraung-raung macam kene cubit...kegemaran sekarang ialah kutip segala ape yang menarik, selak tikar, pergi dapur, pergi bilik air, berdiri depan tv...

haritu pagi-pagi kejar kelkatu hitam pastu masuk mulut nasib baik nampak terus keluarkan pastu binatang tu merayap kat dinding die kejar pulak...adoiii aku pun tak berani [geli] nak pegang...tapi kalau bagi Cik Zara pegang something yg lembik-lembik lekit-lekit macam kuih  ke mesti taknak geli la konon...

sekarang taknak makan nasi, sayur, lauk tapi nak hirup kuah jer kalau bagi nasi die luahkan balik then kutip nasi masuk mulut makan...maybe die tak selesa kot nk mengunyah sebab baru lagi dengan gigi yang baru tumbuh tapi biskut pingpong dengan bubur mc d laju jek makan...bubur mc d aku buat tak nak pulak makan pandai nak memilih...

kalau pergi dapur pulak cukup berdebar...dapur rumah aku bukannyer ade kabinet semua open and easy access pastu takde pagar sebab kedudukan dinding dapur tak boleh nak letak pagar...haritu jilat bekas garam patutla senyap jek kat dapur...

sekarang dah boleh faham arahan sikit-sikit la macam 'Ummi mintak boleh? [sambil hulur tangan]' action pulak bagi ape yang kat tangan die...kadang-kadang aku tak mintak pun die pergi amik pastu bagi kat aku...kadang-kadang kat tangan die takde pape pun datang kat aku macam nak bagi sesuatu letak kat tangan takde pape pun hahaha....tapi kalau aku panggil buat tak tau jek yang tu geram...

sekarang hobi Cik Zara adalah menyepahkan rumah...kalau aku letak mainan die dalam bakul die datang rampas bakul dan keluarkan balik semua mainan die pastu pergi tengok tv

awal bulan balik johor dengan semua orang die taknak poyo jek pastu pergi jalan-jalan dengan nenek baru nak dekat nenek kemain lagi sampai ke sudah taknak kat orang...mengada...hujung bulan ni balik kedah pulak tak tahu la perangai ape pulak nak buat...

4 kanak-kanak berdangdut:

haLyZaQiut said...

Ok, itu sungguh comel....jilat bekas garam x boleh blah btul...terkedu kot, tu yg senyap je....hahahhaa...

amboi, bubur ummi x sama ngan bubur mcd ke.....pandai lah zara ni...kehkehkeh..

hEarTLeSs said...

KAH KAH KAH!!!! seb baik tak jilat garam...amboi liza perli nampak? hahaha

haLyZaQiut said...

Hahhaa..bukan perli laa...kan zara yg memilih tuu...bukan kita...meh cuba buat kat kita, kita makan ke x...lol

hEarTLeSs said...

hahahaaa